Обратно към категорията

Регионален преглед на българската песен „Пеем, затова не стареем” се проведе в Лятното кино на Ямбол (Снимки)

Добавено на: 05.10.2020 16:11
Снимки: Община Ямбол
   

Осемнадесетото издание на Регионален преглед на българската песен „Пеем, затова не стареем”-2020 се проведе в Лятното кино на Ямбол. Празникът беше организиран съвместно от Областния и от Общинския съвет на Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004“ – Ямбол, с подкрепата на Община Ямбол. В събитието се включиха близо 200 участници.

„Благодаря Ви за поканата и възможността да споделя вашия празник днес. Искам да Ви уверя, че Община Ямбол винаги ще оказва подкрепа на събития като това. Именно чрез фолклорът и традициите си спомняме, какви сме били и какви можем да бъдем. Българският народ с основание се гордее с фолклора си. Той е свързан с песните, които са се пели, а днес благодарение на Вас отново ще се докоснем до тях. Поздравявам Ви за ентусиазма, за Вашето желание да опазите българското, както и за организацията за това събитие. Бъдете здрави!" каза в приветствените си думи заместник кметът на Ямбол Михаил Керемидчиев.

В празника на българската песен участваха дванадесет клуба от Ямбол и гостуващи изпълнители от общините Тунджа, Сливен, Сунгурларе, Нова Загора и др.

Поради извънредната епидемична обстановка тази година организаторите отправиха покани за участие към по-малко групи.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!