Обратно към категорията

Рекорден брой участници за "Върбова свирка свири"

Добавено на: 19.05.2023 09:25
   

Близо 500 талантливи деца от цялата страна са заявили участие за двадесет и третото издание на Националния детски фолклорен събор „Върбова свирка свири", което ще се проведе на 3 юни в Градския парк в гр. Болярово. Заявки за участие продължават да се приемат и днес, 19 май.

Съборът „Върбова свирка свири" в гр. Болярово се организира под патронажа на кмета на общината Христо Христов. Посвещава се на популярната тракийска певица Елена Граматикова и на богатството и красотата на странджанския фолклор. Организатори на събора са Община Болярово,РАО „Тракия" - гр. Стара Загора и Читалище „Възраждане 1912" гр.Болярово.

Целите на събора са да се съхрани и популяризира странджанското фолклорно наследство; да се приобщи младото поколение към съкровищницата на българския фолклор; да се даде възможност за индивидуална изява и откриване на млади дарования; да се осъществи приемственост между поколенията. В рамките на събора е конкурсът „С песните на Елена Граматикова".

В конкурсната програма участниците могат да се включат и с песните на Калинка Згурова, Донка Бумбалова и Манол Михайлов, които са сред учредителите на този събор.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!