Обратно към категорията

Републиканският турнир по спортно ориентиране „Диана“ ще се проведе по улиците на Ямбол в неделя

Добавено на: 03.11.2021 16:00
   

Републиканският турнир по спортно ориентиране „Диана“ ще се проведе на 7 ноември (неделя) в Ямбол. Събитието е организирано от Община Ямбол, Регионалния исторически музей – Ямбол и Клуб по спортно ориентиране „Диана“ - Ямбол.

Състезанието започва в 10:00 часа и ще бъде разделено в две фази. Първата ще стартира пред сградата на Община Ямбол и ще бъде насочена към начинаещите в ориентирането. Тяхната цел ще е да обиколят и намерят различни забележителности в Ямбол, опознавайки града от вътре.

Втората фаза, определена за професионалните състезатели, посвоему ще се раздели на два етапа, а провеждането ѝ ще бъде осъществено по улиците на Ямбол. Първият ще стартира източно от подлеза в посока ДКЦ 1 - Ямбол, а вторият от западната му страна - към Безистена.

Досега участие в надпреварата са заявили 19 клуба, включващи около 160 спортисти от цялата страна – Ямбол, Сливен, Пловдив, Русе, София, Хасково и други. Записването продължава до края на седмицата.

Състезателите ще бъдат разпределени в 19 възрастови групи. Най-малките започват от 10-годишни момичета и момчета, а най-възрастните участници при жените ще са до 55 години. При мъжете имат възможност да участват и състезатели над 65-годишна възраст.

Ямбол ще разчита на доброто представяне на Атанас Райков, водач в ранглистата при 12-годишните в страната, Людмила Динева, Пламена Чолакова и други.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!