Обратно към категорията

Решения от Заседание на Областния медицински съвет

Добавено на: 24.03.2020 14:09
   
Няколко важни теми обсъдиха днес членовете на Областния медицински съвет и взеха конкретни решения.
Във връзка с липсата на общестествен транспорт между селищата на община „Тунджа” и Ямбол, след спиране и неизпълнение на автобусния транспорт от квотата на  община „Тунджа” и невъзможността на работещ медицински персонал да пътува до болниците в Ямбол, се взе решение, че и община "Тунджа ще се включи в извозването на медицинските специалисти от местоживеенето им до работните места, след спиране на автобусните линии. Областният управител и кметът на Ямбол съвместно ще осигурят пътуването на 29 медицински лица живеещи в селата на община „Тунджа” и ежедневно пътуващи до областната болница „Св. Пантелеймон”. В извънредната ситуация транспортът на този важен медицински персонал грижещ се за гражданите и болните от цялата област ще бъде осигурен от двете институции. Кметът на Ямбол Валентин Ревански гарантира осигуряването на микробус, а областният управител Димитър Иванов средствата за транспортиране на медицинските служители.
След проведен разговор между областният управител, прокуриста на МБАЛ и кмета на община "Тунджа" ви информираме, че и община "Тунджа ще се включи в извозването на медицинските специалисти от местоживеенето им до работните места, след спиране на автобусните линии.
Засилва се контролът на входно-изходните артерии на Ямбол от органите на МВР. Пътуването между различни населени места и преминаването през образуваните контролно- пропускателни пунктове трябва и ще става само с попълнена декларация със заверка от работодател. Земеделски стопани и работещи във ферми пътуват както с декларация така и удостоверение за регистрация на животновъден обект.
На заседанието стана ясно, че поставените под карантина граждани в областта са над 230. Контролът към тези лица, за спазване на 14 дневната  домашна карантина, се засилва още повече. 
Областният медицински съвет отново призовава за отговорност поставените под карантина лица, за пътуване само по необходимост за изпълняване на служебни ангажименти и неотложна медицинска помощ, и за ограничаване до максимум на социалните контакти.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!