Обратно към категорията

Решено: Паралелка за готвачи в Болярово ще има

Добавено на: 18.02.2022 10:14
   

Паралелка по "Производство на кулинарни изделия и напитки" в СУ „Д-р Петър Берон" - Болярово ще има от новата учебна година. Предложението беше утвърдено от Областната комисия по заетост заедно с държавния план-прием на област Ямбол за учебната 2022/2023 година.

Както по-рано ви информирахме, Община Болярово и местни фирми предприеха съвместни действия за подсигуряването на необходимите им професионални готвачи, като изразиха готовност да осигурят работа и стипендии на ученици от СУ "Д-р Петър Берон".

Тази професия се оказва все по-търсена през последните години в общината. Близо 90 процента от заетите в кухните на общинските социални заведения са в пенсионна възраст, обясни кметът на община Болярово Христо Христов. Това е и причината общинското ръководство да настоява от години за разкриването на паралелка с професионален профил към СУ „Д-р Петър Берон".

Паралелката се разкрива от новата учебна година с 23 места. Общинското ръководство заяви официално и готовност да предложи на общинския съвет да се отделят 50 хиляди лева от бюджета през 2022 г. за изграждането на помещение за методическата и практическата подготовка на учениците.

А междувременно в боляровското училище вече започна провеждането и на професионални курсове за шофьори и заварчици.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!