Обратно към категорията

Ретроспективна изложба "Пътуване във времето" ще се осъществи на 17 септември

Добавено на: 14.09.2020 08:17
Снимки: Делник
   

На 17 септември от 18 часа Пламен Легкоступ ще подреди в ХГ “Жорж Папазов” ретроспективна изложба “Пътуване във времето”, съобщава Делник.

Заглавието на експозицията „Пътуване във времето“ на Пламен Легкоступ не е подбрано случайно. Пътуването се осъществява, от една страна, във времето, защото изложбата има и ретроспективен характер – част от творбите са рисувани от 1980 до 1999 г., а останалите са сътворени през 2019 и 2020 г. От друга страна, пътешествието е и в пространството – една част от изложените творби са създадени в Китай, където авторът е пребивавал, за различни периоди от време, от декември 2015 до август 2019 г. Други са рисувани в Лвов, Украйна, и трети – в България. Времето и пространството са не толкова разстоянието между Велико Търново, Ямбол, Лвов и Пекин в километри и години, колкото историко-географското измерение на пътешествията и изследванията на автора, особено върху ДАО (Пътят) на Лао Дзъ, вдъхновени от китайските дух, култура, архитектура и митология.
В изложбата могат бъдат видяни живописни картини, рисувани с акрилни бои, като някои от тях са изпълнени в смесена техника (дигитален печат и акрил върху платно), както и графики (литография, сериграфия, дълбокопечатна смесена техника) и 3 рисунки (въглен, креда, туш и акварел).


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!