Обратно към категорията

Резултати от провеждащата се на територията на ОДМВР - Ямбол специализираната полицейска операция

Добавено на: 21.03.2023 16:39
   

Днес на територията на ОДМВР - Ямбол се провежда специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. В нея участват съвместни екипи от служители на ОДМВР- Ямбол, Зонално жандармерийско управление – Бургас и ОДБХ –Ямбол.

До момента в хода на операцията са образувани 2 досъдебни производства, едно от тях за извършено престъпление по чл. 167, ал. 2 от НК – „Който предложи или даде на другиго имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция или да гласува на референдум по определен начин се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от десет хиляди до двадесет хиляди лева”. Производството е образувано с разпити на свидетели.  Процесуално-следствените действия продължават. Заведени са 8 преписки на предварителна проверка за различни престъпни деяния.

Проверени са 462 МПС и 543 лица, като са установено едно лице, обявено за издирване. Извършени са проверки в 65 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност. Констатирани са  44 различни административни нарушения, за които е взето отношение от компетентните органи. Съставени са 17 протокола по чл. 64 и чл. 65 ЗМВР.

Специализираната полицейска операция продължава. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!