Обратно към категорията

РОДЕНО В ЯМБОЛ МОМИЧЕ ТЪРСИ БИОЛОГИЧНАТА СИ МАЙКА

   

РОДЕНО В ЯМБОЛ МОМИЧЕ ТЪРСИ БИОЛОГИЧНАТА СИ МАЙКА

Родена е през 2002 г. в Ямбол. Имала е друго име, друго ЕГН. Нямала е семейство. Може би не е имала и шанс за добър живот. Казвала се е Катя Мариянова Стоянова. Днес се казва Яна Кръстева и търси биологичната си майка.
 
Оставена е в Дом за медико социални грижи в Ямбол. Същият, който в края на януари 2019 г. беше закрит. Когато е едва 4-месечно бебе, семейство от Пазарджик и дава шанс за по-добър живот. Дава и шанс за дом, майчина грижа и любов.
 
Знае рождения си ден. На 14 юли трябва да навърши 17 години. Живее в прекрасно семейство, на което е безкрайно благодарна. Разбира, че е осиновена, когато е още в детската градина.
 
Днес знае, че има и брат и сестра, които никога не е срещала. Затова ги търси. Иска да се срещне с биологичната си майка и да разбере повече за миналото си, за корените си.
 
Знае много малко за биологичното си семейство. Малки парченца от пъзела, който се опитва да нареди.
 
Жената, която е родила Яна, се казва Марияна Николаева Стоянова, родена в края на 60-те години. Разполага и със своя собствена снимка, когато е едва 5-месечно бебе – малко след осиновяването си. С други думи търси игла в купа сено.
 
Решава да се обърне към различни групи във Facebook, а и към всеки, който може да има информация за биологичното й семейство.
 
"Публикацията е от вчера и все още никой не се е свързал с мен. Хората само споделят, за което съм им много благодарна", каза пред TrafficNews момичето.
 
Нашият екип се свърза с отдела на Държавната агенция за закрила на детето, за да разберем дали можем да получим някаква информация по случая. Ударихме на камък.
 
За да разбере коя е майка ѝ, Яна трябва да изчака, за да навърши пълнолетие. След това трябва да пусне иск, а съдът трябва да реши дали е от жизнено значение тя да разбере кои са биологичните и родители. Иначе казано - Яна ще се завърти в колелото на бюрокрацията и ще бъде прехвърляна от институция в институция.
 
Затова Яна призовава всеки, който може да има информация за биологичната й майка, да се свърже с нея. Информация може да изпращате и до нашата редакция.
Източник: trafficnews.bg

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#4 Истината ще спаси 16.06.2019 04:11

Ами не сте прави, знаете ли приказката, за това ”колко е малък светът”, а България? Знаете ли, че дори и малък шанс, но все пак има такъв, тя да се влюби в собствения си брат един ден, случайно накъде, ще изживеят голяма трагедия. Затова бори се до последно с бюрокрацията, намери начин и разбери всичко, запознай се с роднините ти. Това по никакъв начин, няма да промени отношението ти към хората, които са те отгледали, обичали и дарили с грижи и любов. Това е, ти имаш право да знаеш и те също. Ще има благоприятен развой, ще видиш.

 

 

#3 Mnenie 13.06.2019 14:41

Нейно право, но нека не забравя, че ако тя има друга майка, биологична, нейните родители нямат друго дете. Те може никога да не й го покажат, но неизбежно в сърцето им има болка от едно такова решение.Помислете колко осиновители са осиновявали и след това са имали родно дете.Нима те могат да кажат, че осиновеното вече е ненужно и трябва да си ходи,по същия начин това момиче търси майка си, а майка има.Нека прецени добре.


#2 Съмишленик 13.06.2019 13:39

Момичето има своите мотиви, но ..като по-големи и зрели приятелски й кажете, че няма как да търси миналото си,защото тя няма такова. Няма и корени. Поне там, където ги търси. Има настоящето си и хората, които са й дали шанс да бъде нормален човек.Сега има в съзнанието си неясен образ за родител. После има огромна вероятност да има ясен образ и огромно разочарование. Мило момиче, следвай пътя си и гледай напред!!!

 

 

#1 Човек 13.06.2019 07:55

Съветвам момичето да се откаже от това начинание, защото няма смисъл и ще бъде безкрайно разочарована


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!