Обратно към категорията

Ролерфест отново събра десетки състезатели в Ямбол

Добавено на: 20.06.2022 11:39
   

На 18 и 19 юни, събота и неделя, в Градския парк на Ямбол се проведе четвъртото издание на Национален ролерфест – 2022. Негови организатори са Община Ямбол, Младежки дом „Георги Братанов“ – Ямбол, групата „Да караме заедно ролери“ - Ямбол и Спортен клуб „Екстрем скейт“.

За втора поредна година дъждът отложи началото на надпреварата в събота и състезанието започна по-късно. Състезателното трасе беше изметено и подсушено от организаторите. „Отдавна щяха да са вдигнали шатрите, ако бяхме в друг град. Това ви го казвам със сигурност“, призна Калин Стайков от София, който участваше и като състезател, и като главен съдия. Той добави, че Градският парк в Ямбол предлага отлични условия за практикуването на любимия му спорт.

Състезанието за любители на ролерите в България събра десетки участници от София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Ямбол и други градове. Един състезател се беше върнал от Мадрид, Испания, за да участва в надпреварите.

Участниците бяха разделени в четири възрастови групи: първа - деца от 6 до 8 години; втора - от 9 до 11 години; трета /юноши/ – от 12 до 14 години; четвърта – всички състезатели на повече от 15 години. Оценяването беше отделно за момичета и момчета, жени и мъже.

Категориите, в който се състезаваха любителите на ролерите, бяха: Speed Slalom /бърз слалом/ – преодоляване на ред от 20 конуса на един крак за най-кратко време; Cross Country /„крос-кънтри“/ – преминаване по предварително зададен атрактивен маршрут със завои за най-кратко време.

На първо място при момчетата от 6 до 8 години в категория Cross Country се класира Теодор Калинов от София.

При момичетата в същата категория първо място завоюва Катерина Янкова от София, на втора позиция се нареди Полина Динева от Ямбол. Третото място остана за Велина Кирилова от Ямбол.

Във възрастова група от 9 до 11 години на първо място при момичетата се класира Адриана Петрова от София, втората позиция остана за Теодора Иванова от Ямбол.

При момчетата на същата възраст победител беше Шаби Желев от Пловдив, на втора позиция се класира Момчил Стефанов от София, третото място зае Стоян Донев от Ямбол.

Никол Павлова от София завоюва първото място при девойките от 12 до 14 години. На втора позиция остана Мадлен Младенова от Ямбол, а на трета – нейната съгражданка Валентина Костадинова.

Победител при момчетата в същата възрастова група стана Виктор Влаев от Ямбол.

На финала при жените в категория Cross Country първото място зае Кристина Янкова от София, на второ остана Росица Стайкова, която също е от столицата.

При мъжете в същата категория призовата тройка изглеждаше по следния начин: първи – Владимир Влаев от Ямбол; втори – Пенко Иванов от София; трети – Калоян Стайков, също от столицата.

На финала в Speed Slalom победител стана Владимир Влаев, на второ място остана неговият син - Виктор Влаев, трета позиция зае Пенко Иванов.

Владимир и Виктор Влаеви показаха, че Ямбол и занапред ще доминира при мъжете на националните ролерфестове.

На 19 юни, неделя, участниците обучаваха ямболските деца да карат ролери, да преминават през конусите и да изпълняват различни фигури.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!