Обратно към категорията

Рязък скок на заболелите от коронавирус в Ямбол за последните 14 дни (видео)

Добавено на: 04.08.2021 15:39
   
Увеличение на случаите с коронавирус в област Ямбол отчетоха от Регионалната здравна инспекция в града. Близо двойно са се повишили те през последните дни, като към днешна дата са около 27 души на 100 хиляди население. Активните случаи на заболяването сега са 38, като 6 души от тях са в болница, а 32 са оставени на домашно лечение. Под карантина пък са 335 човека, предаде за 999 главения секретар на РЗИ -Ямбол Донка Желева.
В същото време се повишава и интереса към поставянето на ваксини. Само за седмица поставените дози от различните видове са 695. От тях 382 са първа игла, а 313 са с завършен цикъл на ваксинация.
Тенденцията е за повишаване възрастта на заболелите от COVID към днешна дата. В края на миналия месец средната възраст на заболелите е била около 40 години, а към днешна дата те са с възраст от около 65 години. Също към днес, 4 август, няма нито смъртни случаи, нито хора в реанимация.
На територията на област Ямбол ваксинационната кампания продължава да се осъществява, като за сега не се планират нови поръчки на допълнителни ваксини.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!