Обратно към категорията

Сагата „Телеинфоцентър“ продължава

Добавено на: 26.10.2021 10:26
   

Сагата „Телеинфоцентър“ продължава в ямболския съд. Две съдебни дела са образувани там. Едното е от Главна инспекция по труда с искане за обявяване на дружеството в несъстоятелност и е насрочено за 1 ноември. Другото е с искане за прекратяване на търговското дружество и страни по него са С.К. и Окръжна прокуратура.

Припомняме, че по-рано самите собственици на бившия концесионер на автобусните спирки в Ямбол поискаха да бъде открито производство по несъстоятелност. Но не внесоха дължимата такса и по тяхна вина не беше извършена назначената съдебно-икономическа експертиза, което беше и причина Ямболският Окръжен съд да отхвърли молбата им.

Обявяването на бившия концесионер на спирките в Ямбол в несъстоятелност е вариант освободените през април 2020 г. над 50 бивши служителки на фирмата да получат дължимите им възнаграждения поне от Гаранционния фонд към Националния осигурителен институт. Правото на гарантирано вземане на работниците възниква от датата на вписване в Търговския регистър на съдебното решение за откриване на производство по несъстоятелност. По закон това се извършва най-късно на следващия ден след обявяването на решението на съда. Националният осигурителен институт гарантира изплащането на 6 месечни възнаграждения на работници и служители с начислени, но неизплатени заплати и обезщетения.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!