Обратно към категорията

Санкционират ВиК-Ямбол, заради оцветяванията на река Тунджа

   

Санкционират ВиК-Ямбол, заради оцветяванията на река Тунджа

Поредна глоба очаква „ВиК“-Ямбол, заради замърсяването на река Тунджа. Анализът на взетите на 24 юли т.г. проби от отпадъчни води от индустриалния колектор, преди заустване в река Тунджа, показва превишаване на нормите за неразтворени вещества, химическа и биологична потребност от кислород, общ фосфор и общи екстрахируеми вещества, съобщиха за 999 от Регионалната инспекция по опазване на околната среда в Стара Загора. От екоинспекцията са започнали административно-наказателна преписка срещу „ВиК“-Ямбол по Закона за водите. 
Както ви информирахме преди дни, само през месец юли на зеленият телефон в РИОСВ-Стара Загора, са постъпили 3 сигнала за оцветяване на водата на река Тунджа в районите на к-с Златен рог и квартал Каргона. 
Миналата година „ВиК“-Ямбол отнесе глоба от 3500 лева, отново за превишение на индивидуалните емисионни ограничения в точки на заустване в Индустриален колектор, Колектор „Белянката“, по ул. „Граф Игнатиев“ и на изход на „Колектор I“ - преди заустване в р. Тунджа. В края на миналата година санкцията беше потвърдена и от съда. 
„ВиК“-Ямбол има издадено от Басейнова дирекция – Пловдив разрешително за заустване на отпадъчни води в река Тунджа в 16 точки в рамките на града. Съгласно това разрешително обаче са въведени индивидуални емисионни ограничения за неразтворени вещества, химични и биологични показатели, общ фосфор, хром и нефтопродукти, които водоползвателя „В и К“ ЕООД гр. Ямбол трябва да спазва.
Само тази година РИОСВ-Стара Загора е извършвала 10 проверки на „ВиК“-Ямбол след получени на зеления телефон сигнали за запенване и оцветяване на река Тунджа в района на квартал „Каргон“ и к-с „Златен рог“, където се намира и индустриалният колектор.
Екип на 999

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#3 Господинова 22.08.2019 09:46

Ами то за глоби на ВИК и заеми на кмета сигурно всичко за сметка на гражданите се пише пак ние ще сме ощететените както винаги нямам думи!


#2 Страхил 22.08.2019 08:55

Те и НАП глобили с 20 милиона. А от къде НАП има пари?

 

 

#1 Страхил 22.08.2019 08:50

Тези глоби пак ще са на гъза на ямболските граждани.


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!