Обратно към категорията

В САЩ са обезпокоени: Българите ги смятат за по-голяма заплаха от Русия

   

В САЩ са обезпокоени: Българите ги смятат за по-голяма заплаха от Русия

Експерти от Атлантическия съвет са анализирали нагласите на страните от Централна Европа спрямо Русия и Съединените щати и са забелязали "тревожна тенденция", съобщава РИА Новости.
 
В доклада "Съединените щати и Централна Европа: Втори век на сътрудничество" се отбелязва, че от 2017 г. насам отношението на жителите на централноевропейските страни към НАТО се е подобрило.
 
"Въпреки нарастващата подкрепа спрямо НАТО, в някои страни от Централна Европа се наблюдава тревожна тенденция - може би поради дезинформация от страна на Русия - към негативно възприемане на САЩ. Независимо че всички страни в региона са членове на НАТО, 23% от тях смятат САЩ за вероятна заплаха. Така, например, в България и Словакия повечето хора са на мнение, че основната заплаха за страната им е САЩ, а не Русия ", съобщава се в доклада.
 
Според данните едва 7% от сънародниците ни считат Русия за заплаха срещу цели 25%, които се тревожат повече от САЩ.
 
Политическият анализатор Валери Коровин, директор на Центъра за геополитическа експертиза, изрази мнение, че данните от доклада на американските експерти са обезпокоили Вашингтон, че може да загуби контрол над региона.
 
"Според Съединените щати и най-малката проява на симпатия от страните в Централна Европа към Русия може да е заплаха, че Европа се изплъзва от техния геополитически контрол", тълкува той.
 
Коровин посочи, че САЩ смята Централноевропейския регион за трамплин за по-нататъшно настъпление към вътрешността на континента.

news.bg

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#4 Страхил 17.06.2019 01:10

Такъв страх ги е обзел българите, че всяко второ семейство има вече по някой да учи, или да живее в Америка.

 

 

#3 ТРАКИЕЦ 16.06.2019 21:42

Какво да кажем за Русия. Тръгват преди 4-5 века от малко княжество в източна Европа.С меч и кръв разширяват територията си 50-60 пъти.


#2 Петър Петров 16.06.2019 14:21

Не мислим, че САЩ за саплаха заради дезинформативни сайтове, а заради това, че след втората световна война САЩ собственоръчно за унищижи и разграбили дузина държави, щото са алчна, самодоволна, покварена нация управлявана от изверги.

 

 

#1 Гларус 16.06.2019 13:46

Краварите подпалват войни където им скимне, а за всичко им е крива Русия. Хората не сме дебили. Само с малоумна пропагадна и клишета като от късния соц не става...


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!