Обратно към категорията

„Шампионски” ТАНДЕМ на републиканското в София

   

Image

Ямболският клуб на второ място по рейтинг от Държавното първенсто по спортни танци

През изминалия уикенд България „танцува” в столичната зала „Христо Ботев” под ритъма на латиноамериканските и стандартните танци. Дългоочакваното републиканск първенство определи шампионите в различните възрастови групи и танцови категориистандартни танци, латиноамерикански танци и многобой (стандартни + латиноамерикански). Танцьори от цялата страна си дадоха среща на софийски територия в шеметна надпревара за шампионските отличия, строго журирани от международна съдийска бригада.

В категорията на най – малките, а именно децата до 9 години, ямболският танцов дует Костадин Велев и Адриана Стефанова заеха 3 място в латино – американската програма след представителите на „Бургас ‘ 75” и „Дъга” – София. При стандартните танци „тандемът” се нареди на 5 място. При смесените танци, а именно многобоя, Коце и Ади заеха отново 5-то място, макар техните възможности да им отреждаха далеч по – добро класиране.

В следващата категория, деца до 11 години, клуб по спортни танци „Тандем” – Ямбол бе представен от две двойки, които намериха място във финалите на отделните танци. Безспортните хегемони във групата, Мирослав Бонев и Лора Данкова отвяха конкуренцията и в трите категории, с което заслужиха и званието „абсолютни шампиони на България за 2011 г.”. Другият ямболски „тандем” във финала бяха Павел Колев и Виктория Ангелова, които са за първа година участници в тази възрастова група. В надпреварите на латино – америкснаката танци и многобоя те заеха 6 – то място, въпреки че показаното от тях реално кореспондираше с 3-то място. Все пак, Павел и Вики дадоха много сериозна заявка за шампионските отличия през следващата година, когато отново ще бъдат в тази възрастова група.

Най – интересна както винаги се оказа надпреварата при най – големите „Състезатели над 19 години”, където треньорите на клуб по спортни танци „Тандем” Георги Найденов и Олга Седова се намесиха в борбата за отличията в многобоя и латино – америсканската програма. В яростна битка в Латината, двойката зае престижното 4 – то място, като на два от общо петте танца Жоро и Оля са 3-ти. В крайна сметка пред тях се наредиха състезателите на „Бургас’75” и смесен дует от Варна и Пловдив. В многобоя съдиите запратиха нашите на 5 – то място.

С приключването на Републиканското първенство в София, завърши и изключително тежкия сезон за танцьорите от ямболския танцов клуб. Общата сметка за отличията нареди клуб по спортни танци „Тандем” на 2 – ро място в класацията по клубове, което е и най – големия успех в досегашната история на клуба, както и огромна награда за труда на ръководството и танцьорите. Сега ямболските таланти ще се отдадат на заслужена лятна почивка, след която започва отново подготовка за Откритото първенство на Германия в Щутгарт, явяващ се един от трите най – популярни съревнования в света. В края на месец август, ямболските „тандеми” ще търсят престижни класирания в града на „Мерцедес – Бенц”.
 

Image Image Image Image Image Image

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!