Обратно към категорията

ШОФЬОР НАУЧИ ПРИ ПРОВЕРКА НА КАТ, ЧЕ Е... ПОЧИНАЛ

   

ШОФЬОР НАУЧИ ПРИ ПРОВЕРКА НА КАТ... ЧЕ Е ПОЧИНАЛ

"На въпроса ми какво да направя, за да бъда отново жив и правоспособен водач, ми казаха, че нямат никаква идея"
След като Андрей Георгиев е спрян от КАТ заради невключени дневни светлини, мъжът разбира и нещо доста необичайно - по шофьорска книжка, той се води мъртъв от 9 години. Куриозният случай, Георгиев описва в пост във Facebook.
 
Нека ви споделя какво ми се случи през тези 3 дни. В Неделя на влизане в София ме спря патрул на Пътна полиция, защото не бях включил дневните светлини на колата. При проверката се оказа, че шофьорската ми книжка е невалидна от 2010 година (да точно така преди 9 години) поради причината, че съм починал? - пише мъжът. -  Интересното в случая е. че през 2013 година имам акт, който съм и платил. Имам и няколко електронни фиша, които също са платени. "
 
Георгиев обяснява, как е спиран поне още пет пъти през тези девет години и никой не е забелязал, че книжката му е невалидна. Полицаите, които го спрели, били не по-малко изненадани и тъй като не знаели какво да правят, му върнали документите и го пуснали да си ходи.
 
"На въпроса ми какво да направя, за да бъда отново жив и правоспособен водач, ми казаха, че нямат никаква идея", пише Георгиев.
 
Когато отива в КАТ София, мъжът разбира, че не е единственият, на който се е случило подобно нещо. Всъщност, жената на гишето му казва, че е имало още един човек със същия проблем. За това Георгиев решава да опише процедурата, през която трябва да премине всеки, когото КАТ е обявил за мъртвец:
 
"Отивате в КАТ, там където се подават заявление за издаване на дубликат на СУМПС. Давате си шофьорската книжка и личната карта, необходимо е да сте "жив" по лична карта, и те ви съживяват в системата. Ако са ви уморили в друг град, както беше в моя случай - ВАРНА, се налага да зачакате известно време, тъй като съживяването става по местоумиране???
 
Та така... Отново съм официално Жив водач на МПС... след 9 години, в които не съм и подозирал за своята кончина и че реално съм неправоспособен водач",  завършва поста си Георгиев.
Dnes.bg
 
Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Вълчо 20.07.2019 19:50

"Новините" от свинските медии трябва да се проверяват винаги.Някой си е фантазирал доста и вие лепите при вас глупостите му


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!