Обратно към категорията

След 31 октомври начисляват лихви за неплатени местни данъци и такси

Добавено на: 30.10.2022 08:54
   

31 октомври, понеделник, е последния срок за плащане на втора вноска за данък върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци, данък върху превозните средства и последна вноска за патентен данък за 2022 г. След тази дата се начислява законова лихва, припомнят общинските администрации.
Община Ямбол напомня на гражданите, че за тяхно улеснение местните данъци и такси могат да се заплащат и от разстояние:
- чрез Единната входна точка за електронни плащания в централната и местна администрация
- онлайн чрез сайта на община Ямбол, вход с Елетронен подпис (КЕП), вход с ЕГН и клиентски идентификационен код /КИН/. КИН се получава лично в Центъра за административно обслужване в Община Ямбол.
- в касите на Easypay и през интернет системата E-pay. Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН на физическите лица или БУЛСТАТ на фирмите. Избирайки този вариант, гражданите няма нужда да ходят до сградата на Община Ямбол. Плащанията се приемат от всички каси си Easy Pay в България.
Онлайн плащането спазва закона в последователността на издължаване на данъка - от най-старо към най-ново задължение. Всички задължения се извличат веднага, заплащането става в реално време и веднага се отразява в Община Ямбол, като по този начин не се допуска двойно плащане на данъка.
Гражданите могат да платят своите данъци и на място в сградата на Община Ямбол в Центъра за административно обслужване, както и в изнесените офиси в комплекс „Г. Бенковски“ (в сградата на "Български пощи") и в квартал Аврен ( в сградата на "Български пощи" срещу ОМВ).
Напомняме, че всеки един автомобил може да мине годишен технически преглед веднага след като данъците му бъдат заплатени автоматично някъде в страната или чужбина.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!