Обратно към категорията

След одобрени проекти, Община Ямбол подобрява пътната безопасност на още два участъка в града

Добавено на: 04.12.2023 16:43
   

До края на 2023 г. Община Ямбол ще подобри условията за пътна безопасност и осигуряването на по-голяма сигурност за пешеходците и шофьорите в още два възлови участъка в града. Пред Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ са защитени успешно 70 хиляди лева за нова организация на движението на ул. „Преслав“ в участъка от Обходен път-Изток до ул. „Драва“ и на ул. „Димитър Благоев“ в участъка от ул. „Жорж Папазов“ до ул. „Панайот Хитов“. Общата им дължина е 1770 метра, като се предвижда цялостно обновяване на хоризонталната и вертикалната маркировка.

На ул. „Д. Благоев“, в участъка от бившата Стоматологична поликлиника до областната болница, се предвижда оформянето на легнал полицай при пешеходна пътека тип „Зебра“ в южното платно. По този начин пешеходните пътеки в този участък ще се преоформят с разминато пресичане на платната за движение с цел по-добра сигурност за всички участници в движението.

С разминато пресичане на платната за движение ще бъдат преоформени и пешеходните пътеки на ул. „Преслав“ в участъка от ул.“Драва“ до Обходен път-Изток. Пешеходните пътеки ще бъдат разположени в зони с добра осветеност. Предвижда се и понижение на тротоарите в зоната на пресичане, както и разполагането на контейнерите в оформени за целта „джобове“.

Инициативата е част от мерките на Община Ямбол за подобряване на пътната безопасност в града и осигуряването на по-голяма сигурност за пешеходците и шофьорите.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!