Обратно към категорията

След установено неспазване на разписанието на градския транспорт в Ямбол, днес се проведе среща с ръководството на фирмата превозвач

Добавено на: 16.07.2021 18:13
   

Заместник-кметът на община Ямбол Михаил Керемидчиев, председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков и общинският съветник Александър Стойков осъществиха среща с представители на фирма „Юнион Ивкони“, осъществяваща превозите по градските линии в Ямбол. Повод за срещата беше кризата, предизвикана от липсата на шофьори и последвалото недоволство на гражданите.

Захари Корназов, управител за Ямбол на фирма „Юнион Ивкони“, каза, че има много шофьори в болнични, както и водачи с последствия от КОВИД. „В неделя ще дойдат шофьори от клона ни в Пазарджик. След срещата ще направим резервация в хотел за тях. Те не познават града – първо ще пътуват, след това ще шофират. Подбрали сме такива линии, които не се дублират,“ сподели той.

Христо Димитров, ръководител направление – клон Ямбол, изтъкна, че „Юнион Ивкони“ разполага в момента само с шестнадесет шофьори. Дори и след пристигането на четиримата водачи от Пазарджик ще бъдат необходими поне още четирима шофьори, за да бъдат изпълнени всички курсове на автобусните линии.

Михаил Керемидчиев настоя разписанието да се спазва: „Какво да отговорим на хората, които недоволстват? Транспортът е социална дейност – един човек не може да чака два часа автобус. Няма значение и колко души возите на курс. Винаги сме влизали в положение, но това е прекалено. Разбирам проблемите ви, но искам разписанието да се спазва. Потърсете още шофьори. Помислете и за изявление пред медиите, за да се извините на гражданите.“

Представителите на фирма „Юнион Ивкони“ обещаха, че от понеделник, 19 юли, курсовете на автобусните линии в Ямбол ще бъдат възстановени с нормален график.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!