Обратно към категорията

Сливенска художничка открива самостоятелна изложба в Ямбол

Добавено на: 02.10.2019 10:29
   

Днес от 18:00 ч. галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол ще представи самостоятелната изложба на Вълка Парушева "EXXHIBITION". Думата по принцип означава изложба, но в този случай авторката я е моденизирала с двоен Екс /Хиск по нашенски/. Същото е заглавието на международен проект за еко-арт с нестопанска цел за повишаване на осведомеността за замърсяването с пластмаса в нашите океани.

Творбите в изложбата на Вълка Парушева са точно геометрични, абстрактни композиции, изтъкани с цветни полипропиленови ленти, създадени в последните 3 години като част от колекция „Bright“, което в превод означава „ярък“, „светъл“, „блестящ“.

Вълка Парушева е родена в гр. Сливен, на 11 ноември ще празнува 50-годишен юбилей. Завършила е Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ в родния си град със специалност „Художествено тъкане“. В досегашния си творчески път има 5 самостоятелни изложби, всичките в Сливен, както и участия в национални изложби в Монтана и София, в конкурс на банков клон в Ямбол, в международни изложби в Италия, а в САЩ през 1992 година е част от изложбата, с която Сливен представи своя художествен текстил в Хюстън, щата Тексас.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!