Обратно към категорията

Случаят с павилионите в Ямбол влезе в прокуратурата

Добавено на: 12.06.2020 14:10
   

Главна инспекция по труда е сезирала прокуратурата за жалбите на работещите във фирмата, обслужваща павилионите на спирките на градския транспорт в Ямбол, съобщиха от там. Причината е, че в Търговския регистър няма вписан управител на фирмата, което възпрепятства работата на контролните органи на Инспекцията по труда, тъй като ги поставя в невъзможност да приключат административното производство, информират от институцията.

Проверка на 999 в Търговския регистър установи, че действително името на Силвия Баева като управител на фирмата е заличено на 29 април т.г. и на нейно място не е вписан нов. Самото дружество е заложено пред Българската банка за развитие.

Баева все още е съдружник във фирмата заедно с друго дружество за консултантски услуги в областта на екологията, зад което пък стоят имената на Ралица Божкова-Зия, Александър Кацаров и Владислав Протич.

Над 50 служителки останаха от април без работа, след като фирмата затвори павилионите по спирките на градския транспорт. Част от тях не са получили възнагражденията си още от месец февруари.

Припомняме, че през 2011 г. бившият кмет на Ямбол подписа договора за концесия с фирмата, чийто едноличен собственик тогава беше само Силвия Баева. Срокът на концесията е 25 години. На този етап обаче фирмата няма забавени плащания на концесионното си възнаграждение към общината.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!