Обратно към категорията

Служителите на РИМ-Ямбол се включват в националния протест на музеите, галериите и библиотеките

Добавено на: 15.02.2022 15:29
   

Служителите на Регионалния исторически музей в Ямбол се включват в националния протест на музеите, галериите и библиотеките срещу заложения размер на средствата за тях в проекта за държавния бюджет. Това съобщи пред репортер на БТА археологът Тодор Вълчев, който е председател на синдикалната организация в Ямболския музей.
Според него с предвиденото пет процентно увеличение е невъзможно да се извършва качествена дейност и средствата ще стигнат основно за покриване на разходите, като няма да има възможност за повишаване на заплатите. "Средната заплата на музейните работници е 850 - 900 лева, като сред тях има хора с по 10 - 15 години стаж. Все пак в музеите и галериите работят специалисти с висше образование - научни сътрудници, уредници, реставратори, художници, но това са висшистите с най-ниските заплати в страната", каза синдикалният председател.
Той допълни, че засега служителите остават на работните си места. "Ние не можем да затворим институциите и да кажем "няма да работим". Нашата основна задача е да популяризираме, да опазваме културното наследство. Надяваме се да не стигнем до ефективни стачни действия", допълни Вълчев.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!