Обратно към категорията

Спектакъл на Куклен театър-Ямбол номиниран за наградите ИКАР 2022

Добавено на: 18.02.2022 07:11
   

Спектакълът на ямболския куклен театър „Пипи дългото чорапче” влезе в официалната селекция на номинираните за награда „ИКАР 2022”. В момента той води и класацията във вота на публиката.

Номинациите бяха обявени вчера на официална пресконференция на зам.-министъра на културата Весела Кондакова и Съюза на артистите в България. „Пипи дългото чорапче” на ямболския Държавен куклен театър „Георги Митев-Жоро” се бори за престижната награда в категория „Куклен спектакъл”.

Тази година от Съюза на артистите в България обявиха, че публиката също ще има възможност да подкрепи своя фаворит, чрез гласуване в анкета на сайта на организацията. Всеки може да подкрепи ямболската номинация ТУК. Вотът ще бъде активен до 00:00 ч. на 27 март 2022 г.

„Пипи дългото чорапче” е дебютен спектакъл на младия режисьор Анна-Валерия Гостанян и е защитен като проект, финансиран от Национален Фонд Култура. Сценографията е дело на Наталия Гочева, музика – Пламен Петков, плакат – Никол Султанова. Актьорският състав е основно от новите попълнения в ямболския куклен театър – Ния Янакиева, Цветелина Николова, Любомир Желев, Христо Петев.

Официалната 48-а церемония по връчването на наградите е планирана за 27 март и ще се проведе в Народния театър „Иван Вазов“. Както всяка година събитието ще се излъчи от Българската национална телевизия. Престижните отличия в областта на сценичните изкуства се присъждат ежегодно от 1974 година насам.

Всички номинирани спектакли ще бъдат представени в рамките на ХVІІ-тото издание на Софийския театрален салон.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!