Обратно към категорията

Специализираните операции при критични ситуации в Ямбол ще се координират от Сливен

Добавено на: 06.11.2020 13:51
Снимки: pixabay
   

Звеното в ОДМВР - Сливен за реагиране при критични ситуации заради престъпна дейност и за участие в специализирани операции с висока степен на риск вече ще е с район на действие и Ямбол.

Това става по силата на изменено правителствено постановление за определяне на районите на действие на звената в областните дирекции на МВР за реагиране при подобни ситуации.

Определените звена са общо 15. Тези структури не са ситуирани във всички областни дирекции. По тази причина се предвижда и разпоредба, по силата на която с писмена заповед на главния секретар на МВР, издавана за всеки отделен случай, служителите на звената да изпълняват служебните си задължения и извън определените райони на действие.

В неотложни случаи използването на специализираните звена ще може да бъде разпореждано устно, като при тези ситуации писмена заповед ще се издава не по-късно от 24 часа. Предвижда се някои от звената да са с район на действие на повече от една областна дирекция на МВР.

От Министерския съвет посочват, че тази възможност е важна предпоставка при реакция в критични ситуации вследствие на престъпна дейност, изискваща бързина и координирани действия между отделните структури. Освен това тя предотвратява евентуално настъпване на вредни последици от критични ситуации вследствие на престъпна дейност.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!