Обратно към категорията

Спират ремонтите по АМ Тракия през лятото, две тапи ще има по Хемус

   

Спират ремонтите по "Тракия" през лятото, две тапи ще има по  "Хемус"

Движението на камионите над 12 тона по магистралите и натоварените пътища ще бъде спирано в пиковите часове в края на работната седмица и през уикендите, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".
Заповедта влиза в сила от събота, 1 юни, заради очаквания засилен трафик към морето през летния сезон. Целта е да се улесни пътуването и да се избегнат задръстванията по пътищата.

На 13-ти км на АМ „Тракия” от няколко месеца има ремонт на виадукта. Такива ремонти има и на 15-ти и на 20-ти километър. Именно затова, освен ремонта, има и ограничения на движението, тъй като то се извършва двупосочно в посока София. В дните около уикендите - петък и събота, в посока Пловдив и Бургас, лентите стават две, а същото се променя и в края на уикенда – неделя и понеделник, така че хората, които пътуват да могат да се приберат по-бързо до София. Ограничението остава до края на юни, когато се очаква да приключат всички ремонти на АМ „Тракия”. 
По АМ "Хемус" строителните работи в тръбата на тунел "Витиня" в посока София, на съоръжението край село Потоп и виадукта "Коренишки дол" ще продължат и през летния сезон.


От АПИ предупреждават водачите на тежки моторно превозни средства, които не спазват ограниченията в пикови часове по основните пътища, че ги заплашва глоба от 300 лв. и лишаване от правото да управляват камиона за 1 месец.

Глоба заплашва и всички неразумни водачи, които се движат по магистралите в сервизната лента. Тя е 1000 лв. и лишаване от право да управляват МПС-то за период от три месеца.
 

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!