Обратно към категорията

Спокойна е ситуацията по отношение на коронавируса в Ямболската болница

Добавено на: 16.09.2020 13:26
Снимки: Pixabay.com
   

По информация на директора на МБАЛ „Св.Пантелеймон“ д-р Димитър Рунков и ситуацията в болничното заведение по отношение на коронавируса е спокойна. В Инфекциозно отделение има 8 пациенти. Ковид отделението е затворено, защото няма необходимост към момента от него. Д-р Рунков информира още за направените доставки на респиратори и монитори от държавата. Категоричната оценка на директора на ямболската болница е, че при една нова ситуация всички и особено лекарите и медицинския персонал биха реагирали много по-уверено и спокойно, на база натрупания опит.

Във връзка с настъпващия есенно-зимен сезон и увеличаването на респираторните заболявания от РЗИ ще засилят контрола особено в учебните заведения в областта. Съвместно с училищните ръководства всеки случай на отсъстващ ученик от училище ще се уточнява. Както и на мероприятията на закрито, организирани от общини, читалища и т.н, съобщиха от Областната Администрация. 

По време на заседанието бяха уточнени и конкретни мерки за провеждането на изборите за кмет на кметство, които предстоят в с. Теново. С отпуснатите на общината средства за провеждане на изборите ще се осигурят дезинфектанти, маски, индивидуални химикали. Изпълнението на мерките ще се контролира от РЗИ.

В края на заседанието областният управител Димитър Иванов обобщи акцентите в работата на всяка институция по засилване на контрола, мерките и усилията на всеки един за овладяване на разпространението на вируса.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!