Обратно към категорията

Спокойна изборна неделя в Стралджа, Елхово и "Тунджа"

Добавено на: 29.10.2023 09:02
   

В спокойна обстановка протичат изборите за местна власт в общините Стралджа, Тунджа и Елхово.

9658 души имат право на глас в Община Стралджа, те гласуват в общо 30 секции. Петима са в надпреварата за кмет на общината, общо 61 са номинираните за общински съветници, подредени в осем предизборни листи. Кмет на населено място избират в 16 от общо 21 села в община Стралджа, в три селища има само по един претендент за поста.

Всички 54 избирателни секции в Община Тунджа отвориха навреме. Избирателите са 18 781, претендентите за кмет на общината – шестима, за двадесет и едно места за общински съветници спорят общо 102-ма кандидати от осем листи на политически формации. Кмет на населено място избират в 39 села, в пет от тях има само по един кандидат.

Право на глас в община Елхово имат 12 549 души. Те гласуват в 29 избирателни секции и една подвижна. Елхово избира между петима кандидати за кмет на общината и 70 кандидати за общински съветници от седем листи на партии и коалиции. В 11 от общо 21 села в общината избират кмет на населеното място, като в едно от тях има само един претендент за кметския стол.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!