Обратно към категорията

Среща в община „Тунджа“ за проблемите с ел. захранването

Добавено на: 13.01.2022 13:06
   

За продължаващи проблеми с прекъсване на ел. захранването в много от тунджанските села сигнализираха кметовете и кметските наместници пред ръководителя на КЕЦ – Ямбол и представител на Кол центъра на ЕВН в Пловдив на среща, организирана от община „Тунджа“.

Основно проблемите са прекъсвания на тока заради автоматични изключвания, вплетени клони в ел.-проводниците и големият брой наклонени стълбове, чийто ремонт се бави.

Ръководителят на КЕЦ – Ямбол Александър Кадиев съобщи, че на територията на община „Тунджа“ има 2000 наклонени стълба, но в момента тече процедура за избор на фирма изпълнител и до края на седмицата трябва да бъде подписан договорът. Има изготвен график за поетапно извършване на строително-ремонтните дейности по стълбовете, но те не могат да станат толкова бързо.

Във връзка с честите прекъсвания, той уточни, че за всички подадени сигнали ще бъде извършена проверка с мрежови анализатори, както това беше направено за изводите Кабиле, Дражево и Хаджидимитрово и вече са планирани ремонтни дейности по трасето. След решението на КЕВР, КЕЦ – Ямбол ще предприеме необходимите действия.

За проблемите, свързани с изводи Бояджик, Ботево, летище Безмер и др., е предвидено да бъдат монтирани няколко разединителя с автоматично управление и със защити, за да се локализират проблемите.

Представителят на Кол центъра препоръча на кметовете, когато проблемите с ел. мрежата са застрашаващи живота на гражданите, да звънят и на 112.

„Хората, които живеят в нашите села, не са втора категория. Недопустимо е различното отношение на комуникационните дружества към авариите в града и в нашите села и отлагането на проблемите с месеци и с години“, коментира кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев и призова ръководителят на КЕЦ да не допуска подобно различно отношение към проблемите с ел. захранването в тунджанските села.

На всички поставени въпроси от КЕЦ – Ямбол обещаха да отговорят писмено.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!