Обратно към категорията

В Стралджа отпускат стипендии на деца на служители на общината, загинали от Ковид-19

Добавено на: 26.01.2022 09:40
   

Проект за изменение и допълнение на Наредба № 23 за отпускане на стипендии на студенти от община Стралджа ще обсъждат съветниците на предстоящото си заседание на 27 януари. Основният мотив за промяна на наредбата е да се подпомогнат от материална гледна точка децата на загинали от COVID – 19 родители – служители на община Стралджа, като по този начин се цели да се избегнат материални лишения, които биха настъпили от злощастното събитие, обяснява в докладната си кметът Атанас Киров.

Размерът на стипендията ще се определя с решение на Общински съвет по предложение на кмета на Община Стралджа , който не може да надвишава 200 лв. месечно.

Срокът за подаване на документи за отпускане на стипендия за студенти за следващата учебна година отново ще е е от 01.07. до 31.08. на съответната година. Този срок няма да важи за стипендия за деца, загубили родител - служител на община Стралджа, починал от COVID-19. В този случай заявлението се подава в двумесечен срок от настъпване на събитието.

Стипендии на деца, загубили родител - служител на община Стралджа, починал от COVID-19 ще се изплащат всеки месец от влизане в сила на заповедта за отпускане на стипендия до навършване на 18 годишна възраст на лицето.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!