Обратно към категорията

Строги мерки срещу нерегламентираните сметища в Ямбол

Добавено на: 22.03.2023 09:55
   

Община Ямбол предприема строги мерки срещу нерегламентираните сметища на територията на града. Нарушителите ще бъдат глобявани при установяване на място, както и след подадени сигнали от граждани.

След получен чрез системата за видеонаблюдение сигнал е установен камион, изхвърлящ отпадъци в местността „Плачи могила“. Нарушителят е открит и му е съставен акт за установено административно нарушение по Закона за управление на отпадъците.

При друг случай - на ул. „Крайречна“, жител на град Ямбол отново сигнализира за камион, изхвърлящ битови отпадъци в зелените площи на улицата. Изпратен е запис от частни охранителни камери и след преглеждане на видеонаблюдението в района нарушителят е установен и глобен.

Напомняме, че при такива нарушения глобите за физически лица са в размер от 300 до 1000 лева, а за юридически - от 1400 до 4000 лева.

Община Ямбол моли гражданите да бъдат съпричастни с този проблем, който засяга всички нас. Ако забележите незаконно изхвърляне на отпадъци, подайте сигнал към Община Ямбол или на телефон 112, защото всички искаме да живеем в чист град!

Нека не търпим тези, които замърсяват нашия общ дом Ямбол!


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!