Обратно към категорията

Строителни магазини, цветарски и магазини за дрехи могат да работят с клиенти

Добавено на: 14.03.2020 11:23
   

Проверките за спазване на заповедта на Mинистъра на здравеопазването са продължили до малките часове на 14 март. При обхода от институциите в Ямбол и Елхово не са констатирани нарушители, съобщи за 999 Димитър Иванов – областен управител на Ямбол. Тази сутрин няколко екипа отново проверяват за нарушители, но към този час няма установени.
„Прави впечатление, че хората стават все по-дисциплинирани и осъзнават сложността на ситуацията“, допълни Областният управител.

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански тази сутрин е направил проверка в по-големите квартали на града, където е констатирано спазване на заповедта на здравното министерство.

В 999 получихме редица запитвания и сигнали относно актуализираната късно вечерта на 13 март заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.


По първа точка в нея има нанесени пояснения, относно обектите, които могат да бъдат посещавани, а именно:
„Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях. На ресторанти и заведенията за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Всички търговски дейности, неупоменати по-горе, продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.“


Промените дават възможност строителни магазини, цветарски и магазини за дрехи да работят с клиенти при засилени мерки. При същите условия работят и автомивки, фризьорски и козметични салони, easy pay услуги и баничарници.

Заради ограничението за посещение на питейни заведения се отлагат планираните сватбени тържества. Подписването на граждански брак се извършва от длъжностни лица в присъствието единствено на младоженците и техните кумове. Тъжните обреди в заведения също са невъзможни.

Властите призовават хората за лична отговорност в сложната ситуация и да спазват указанията за опазване на тяхното и здравето на околните.

Към 08.00 часа установените заразени с
COVID-19 остават 31. Около 16.00 часа се очаква да излязат резултатите от контролна проба на жена от Ямбол.

Екип 999


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!