Обратно към категорията

Строят втора сграда за училище в ромския квартал на Ямбол

   

Строят втора сграда за училище в ромския квартал на Ямбол

15 хиляди лева от бюджета на община Ямбол с решение на мнозинството в Общинския съвет от днес се пренасочват за проектиране и изграждане на втора учебна сграда с 6 класни стаи в сегрегираното училище „Д-р Петър Берон“. Целта е въвеждане на режим на обучение само преди обед. 
Изискването за въвеждане на едносменен режим на обучение засяга също гимназиите „Васил Левски“ и математическата „Ат. Радев“, както и начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“, средно училище „Св. Кл. Охридски“, основното „Л. Каравелов“. 
Обучението на 2 смени води до реална загуба на време /средно с 11 %, тъй като учебните часове в прогимназиалния и гимназиален етап вместо с продължителност 45 минути се редуцират на 40 минути/, до затруднения на деца и родители /особено през зимата/, свързани с ранното започване на учебните занятия в 7,30 ч и приключването им в 19,30 ч., както и допълнителен стрес, свързан със сигурността на децата и учениците, е посочено в програмата за оптимизация на образователната инфраструктура в Община Ямбол. В годината на местни избори обаче усилията на управляващото мнозинство в града се насочват към инвестиции предимно за децата в ромския квартал.Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 Mustafov 30.07.2019 16:38

Pirvo tova nee romski kvartal vipreki che uchat mnogo romi kvartala bikka ot turci balgari

 

 

#1 нерон 29.07.2019 08:09

Кмете има 2 училища в ромската махала Йордан Йовков и Петър Берон. В Йордан Йовков има цял корпус който не се ползва защо трябва да се пръскат толкова пари ? Да не би директорката на Петър Берон да е кадър на ГЕРБ и да иска повече деца т.е. по-голям бюджет ?


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!