Обратно към категорията

Съдебната палата в Ямбол отваря вратите си на 14 април 2022

Добавено на: 08.04.2022 08:31
   

Със заповед на административния ръководител - председател на Окръжен съд - Ямбол Васил Петков, Съдебната палата в Ямбол отваря вратите си на 14 април, след двегодишно прекъсване, заради въведените противоепидемични мерки в сградата, където се помещават Окръжен и Районен съд, Окръжна и Районна прокуратура - Ямбол.

Провеждането на "Ден на отворени врати" е важна част от осъществяването на дейностите на органите на съдебната власт в Ямбол в рамките на комуникационната им политика. В честването, освен Окръжен и Районен съд - Ямбол, Окръжна и Районна прокуратура - Ямбол, активно се включва и Адвокатска колегия - Ямбол. Програмата на този ден, посветен на Конституцията и професионалния празник на българските юристи и съдебни служители, е насочена към ученици от различни класове, граждани и техните структури, медии. Основните цели на "Ден на отворени врати" са насочени към повишаване на правната култура и приобщаване на българските граждани към основната мисия на органите на съдебната власт чрез запознаване с различни негови акценти от дейността.

На 14 април, 2022 г. от 11,40 ч. ще бъде проведена празнична пресконференция за медиите с участието на административните ръководители на Окръжен и Районен съд - Ямбол, Окръжна и Районна прокуратура - Ямбол, Адвокатска колегия - Ямбол. Акцент на пресконференцията ще бъде Денят на отворени врати.

През целия ден ще се има информационни турове за заинтересовани групи на тема: "Съдът отблизо", осъществявани от Районен съд - Ямбол.

С участието на административните ръководители на Окръжен съд - Ямбол Васил Петков, Окръжна прокуратура - Ямбол - Дойчин Дойчев и Адвокатска колегия - Ямбол Атласка Данкова ще се проведе открит урок за ученици от 12 а клас на Професионална гимназия "Васил Левски", гр. Ямбол на тема: "Кой кой е в съдебната система?". С този урок завършва и образователната програма на ВСС "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени училища и прокуратури", проведена през учебната 2021 - 2022 г. по дигитален път. В края на открития демонстративен урок ще бъдат наградени всички участници в образователната програма. Те ще получат удостоверения, копие от първата българска конституция и други награди;

На специална церемония ще бъдат наградени победителите и участниците в обявения през месец февруари, 2022 г. конкурс по избор за есе, презентация, рисунка, плакат, флайер, илюстрация, скица, комикс и други форми, чрез които може да се изобрази същността на/в храма на Темида на тема: "#PRAVOTO. В храма на Темида всички са равни пред закона!". Най-добрите презентации и есета ще бъдат излъчвани през целия ден в сградата на Окръжен съд. Отличените творби ще бъдат публикувани на интернет-сайта на съда.

По предложение на административния ръководител председател на Окръжен съд - Ямбол Васил Петков ще бъде връчена и стипендия на нуждаещ се студент от Ямбол, който се обучава по специалността "Право" в Бургаски свободен университет. Стипендията, в размер на 1300 лв., е осигурена от Адвокатска колегия - Ямбол, Окръжен и Районен съд - Ямбол, Административен съд, Окръжна и Районна прокуратура - Ямбол.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!