Обратно към категорията

Съдебната палата в Ямбол отваря вратите си за посетители

Добавено на: 21.04.2023 07:05
   

Съдебната палата в Ямбол отваря вратите си за посетители днес. През целия ден ще се провеждат информационни турове на тема „Съдът отблизо“, предвидени са дискусии между ученици и магистрати, съобщи говорителят на Окръжния съд в Ямбол Катя Няголова.

Единайсетокласници от гимназия „Васил Левски“ в града ще участват в дискусия на тема „Животът ни без правила – за или против“. Тя е заключителна част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Ще бъдат връчени свидетелства и награди на участниците в образователната програма, както и на победителите в конкурса „#PRAVOTO#“ за есе, рисунки, презентации, плакати, флайери, илюстрации, скици, комикси и други форми, чрез които може да се изобрази същността на правото.

Ямболските магистрати, прокурори и адвокати за поредна година ще връчат стипендия на студент по право. Сумата от 1500 лв. е осигурена от Адвокатската колегия, Окръжния, Районния и Административния съд, Окръжната и Районна прокуратура в Ямбол. Стипендията се връчва по предложение на председателя на Окръжен съд – Ямбол Васил Петков.

Окръжният съд и Окръжната прокуратура в Ямбол реализират образователната програма на Висшия съдебен съвет от девет години насам, още от започването ѝ като пилотен проект, уточни за БТА Катя Няголова.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!