Обратно към категорията

Съдът в Ямбол няма да разглежда дела в открити съдебни заседания

Добавено на: 11.03.2020 09:31
   

В изпълнение на предприетите превантивни мерки срещу разпространението на коронавирус /COVID-19/ и направените препоръки от Висшия съдебен съвет, административният ръководител на Окръжен съд - Ямбол издаде заповед, според която от днес, 11 март, в срок от 1 месец, в Окръжен съд - Ямбол няма да се разглеждат дела в открити съдебни заседания, с изключение на:

- граждански дела за издръжка, за незаконно уволнение, по Закона за домашното насилие, за осиновяване на дете, по несъстоятелност;

- наказателни дела за мерки за неотклонение; с подсъдими с наложени мерки за неотклонение „задържане под стража”, по Закона за здравето;

- други граждански и наказателни дела по преценка на съдията- докладчик.

В заповедта е посочено още че, в Окръжен съд - Ямбол трябва да се извършва дезинфекция на съдебните зали, кабинетите, санитарните и други помещения в сградата. На входа на съдебната палата да се поставят дезинфектанти за посетителите. Ограничава се достъпа на граждани до съдебните зали, като се допускат до тях само в случаите, когато са призовани за разглеждане по конкретно дело. Забраняват се командировките на магистратите и служителите в страните, засегнати от вирусни инфекции, в т.ч. от COVID-19. Препоръчва се на магистратите и съдебните служители максимално ограничаване на пътуванията в страните, засегнати от вирусни инфекции, в т.ч. от COVID-19. В заповедта се препоръчва на магистрати и съдебни служители, които са били в контакт с лица (техни близки или други) в предходни дни, идващи от обявените епидемични райони на Европа и света, и които чувстват здравословни неразположения (отпадналост, повишена телесна температура, кашлица, кихане), да не се явяват на работните си места, като уведомят личния си лекар и съответните медицински лица. Тези, които се чувстват неразположени, да уведомят личния си лекар и да не се явяват на работа, за което да представят съответен болничен лист.

В изпълнение на превантивните мерки, посочени в заповедта, насроченото за 13 март 2020 година общо събрание за обсъждането и приемането на отчетния доклад за изминалата 2019 година, се отменя. Отменя се и приемният ден на председателя на съда, както и планираният на 16 април Ден на отворени врати.

Окръжен съд - Ямбол отправя призив към всички граждани, да спазват препоръките и указанията на Министерство на здравеопазването и всички компетентните здравни органи за ограничаване разпространението на вируса и да се въздържат от посещение в Съдебната палата при наличие на болестни симптоми.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!