Обратно към категорията

Съкращават щата за „Синята зона“ в Ямбол

Добавено на: 21.11.2019 10:26
   

Щатната численост на общинското предприятие „Платени зони и паркиране“ да бъде намалена от 22-ма на 14 служители. Предложението на кмета Валентин Ревански за това ще бъде обсъдено още на второто заседание на Общински съвет-Ямбол, което ще се проведе на 25 ноември.

Обхватът на „Синята зона“ няма да се увеличава. На всички паркинги в нейния район има паркинг-автомати за самотаксуване. Освен това за обслужването на репартиращия автомобил е достатъчен един екип, който да работи по 8 часа в делничните дни, се посочва в мотивите, изложени и от директора на общинското предприятие.

Охраната на наказателния паркинг може да се извършва от четирима служители на общинското предприятие, а не от частна фирма, както досега. Договорът с охранителната фирма ще бъде прекратен, се допълва още в мотивите към предложението. При наличието на директор се предлага и съкращаване на бройката ръководител звено „Синя зона“.

Така в числеността остават един директор, двама души, които ще отговарят за финансовата отчетност и още единадесет служители за паркингите, четирима от които ще осигуряват денонощната охрана на наказателния паркинг.

До 25 ноември в община Ямбол очакват и мненията на гражданите за въвеждането на нова услуга към „Синята зона“, която да даде възможност на шофьорите да паркират чрез абонамент близо до работните си места. На този етап тарифите, които предлагат от общината са годишен абонамент от 600 лв. (50 лв. на месец) с ДДС и месечен абонамент от 60 лв. с ДДС.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Dragnev 21.11.2019 18:55

Браво, Ревански! Развали им рахатлъка на богопомазаните !


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!