Обратно към категорията

Състезание по математика вход за пети клас в ПМГ "Атанас Радев"

Добавено на: 05.06.2020 10:35
   

Състезание "Математика за всеки" за ученици от IV клас през 2019-2020 учебна година ще се проведе на 28 юни, съобщават от Регионалното управление на образованието в Ямбол. Началото на състезателния ден е в 09:00 часа.

Състезанието е анонимно за всички участници и дава възможност на желаещите да участват в държавния-прием след IV клас в гимназии с профил "Математически" или "Природни науки". Такъв ще се проведе и тази година в ямболската Природо-математическа гимназия „Атанас Радев“.

Именно там ще се приемат и заявленията за участие в състезанието. Директорът на ПМГ „Атанас Радев“ Евгений Иванов препоръча, с оглед спазването на противоепидемичните мерки и ограничения ресурс от служители, които са на разположение в гимназията, подаването на заявлението и декларацията да става чрез електронния адрес. Документите могат да бъдат изтеглени от следния линк: HTTPS://WWW.RUOBG.COM/NEWS/READ/ID/1323.

Заявления на място в канцеларията на гимназията ще се приемат всеки делничен ден до 24 юни от 8.00 ч. до 10.00 ч. Влизането в двора е през вратата на ул. „Цар Иван Александър“ (между спортния комплекс и старата сграда).

Заедно със заявлението родителите трябва да подадат и декларация за информирано съгласие за публикуване на резултатите на ученика от състезанието, трите му имена, училище, клас, населено място, както и снимки и/или видео с участие на ученика за целите и за популяризирането на състезанието.

Състезанието е с продължителност три астрономически часа и се провежда на две части, всяка с продължителност 90 минути, като няма почивка между тях.

Модул-1 на състезанието се състои от:

- десет задачи (с номер от 1. до 10.), които са със структуриран отговор с четири възможности за отговор, от които само един е правилен, като учебното съдържание за тези задачи е от общообразователната подготовка и за верен отговор на всяка от тези задачи ученикът получава по една точка;

- петнайсет задачи (с номер от 11. до 25.), които са със структуриран отговор с четири възможности за отговор, от които само един е правилен, като учебното съдържание за тези задачи е от общообразователната и/или от допълнителната подготовка и за верен отговор на всяка от тези задачи ученикът получава по две точки;

- пет задачи (с номер от 26. до 30.) с кратък числов свободен отговор – от учениците се изисква да напишат свободни отговори, без да привеждат своето решение, като учебното съдържание за тези задачи е от допълнителната подготовка и за верен отговор на всяка от тези задачи ученикът получава по четири точки.

Модул-2 на състезанието се състои от две задачи с разширен свободен отговор – учениците трябва да опишат и да аргументират изпълнението на определена математическа задача с аналитико-синтетичен характер, като учебното съдържание за тези задачи е от допълнителната подготовка и за всяка от две задачи с разширен свободен отговор ученикът получава от 0 до 20 точки, съгласно указания за оценяване от националната комисия.

Отговорите се попълват на индивидуални бланки за всеки ученик.

По време на състезанието ученикът не може да използва изчислителна техника, комуникационна техника, други технически средства или математическа литература. Чернови не се разглеждат, проверяват и оценяват, като ученик не може да получи точки за решения, написани върху чернови. Резултатът от оценяването е окончателен и не подлежи на обжалване.

В срок до три работни дни след публикуване на резултатите от състезанието, ученикът и родител може в присъствието на член на комисията за проверка и оценка на писмените работи на учениците да се запознае с оценената си работа, в ПМГ „Атанас Радев‘, гр. Ямбол.

Не се позволява писмените работи да бъдат копирани или снимани, както и да бъдат изнасяни извън опреденото за разглеждане помещение.

Запознаването с оценената работа се осъществява задължително при стриктно спазване на правилата за безопасност в условията на въведени противоепидемични мерки за предотвратяване и ограничаване на разпространението на COVID-19 и на други вирусни заболявания, включително носене на лична предпазни средства, а лица без предпазни средства не се допускат в сградата за запознаване с работата, съобщават още от Регионалното управление на образованието.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!