Обратно към категорията

Състезания и игри организират в Ямбол и Бояджик за 117-годишнината от рождението на Джон Атанасов

Добавено на: 01.10.2020 13:54
Снимки: Архив
   

С лекоатлетически крос, ученическо състезание по информационни технологии и пейнтбол на 2 октомври в Ямбол и Бояджик ще бъде отбелязана 117-та годишнина от рождението на Джон Атанасов.

В организацията на събитията обединиха усилията си Домът на науката и техниката, който носи името на „бащата на компютъра“, Община Тунджа, Регионалното управление по образование, ямболското общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“, Обединен спортен клуб „Тунджа“, Природоматематическата гимназия „Атанас Радев“, както и кметството, училището и читалището в Бояджик, откъдето са корените на Джон Атанасов.

По повод на годишнината в градския парк в Ямбол за осма поредна година ще се проведе лекоатлетически крос с участието на отбори от 11 училища, разделени в три възрастови групи. Стартът е от 9.30 часа пред спортна зала „Диана“ в Градския парк на Ямбол.

В 11.30 часа в в Дома на науката и техниката започва състезанието по информационни технологии. То ще се проведе в две направления. В направление "Мултимедия" ще участват отбори от пети, шести и седми клас с проект на тема "Аз и компютъра". В "Мултимедийни приложения" ученическите отбори ще са от осми, девети и десети клас с проект на тема "Компютърът в бъдещето".

Отличилите се отбори ще бъдат наградени в 17 часа пред паметника на Джон Атанасов в центъра на село Бояджик - родното място на неговия баща. А преди това децата ще имат възможност да участват в игри по пейнтбол.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!