Обратно към категорията

Създават детска гора в Стралджа

Добавено на: 05.12.2019 10:17
   

Общо 750 комплекта със семена от червен дъб и явор, екотор и рециклирани съдове за засаждане, етикети и указания получиха децата от детските градини и начален етап на училищата в община Стралджа. Връчвайки необичайния подарък Живка Йорданова, нач.отдел „Хуманитарни дейности“, поясни пред малките и техните учители, че семената са безвъзмездно дарени от Фондация „77“ и инициативата „Гората .бг – 100 000 садим гора“ – една чиста инициатива, която засажда нови гори и дървета за България, пред които община Стралджа е заявила желание за своето включване. „Всеки голям път започва с една малка крачка в правилната посока!“, каза в заключение тя изразявайки увереност, че малките градинари с любов и много старание ще създадат своята гора.
Идеята е всяко дете да отгледа собствено дърво – от посяването на семенцето, през всекидневната грижа за него, до израстването му и засяването на младата фиданка. Засаждайки своето дърво всяко дете не само ще се учи на любов към природата и грижа за нея, но и ще расте по-добро и по-отговорно, ще научи каква е ролята на растителния свят, ще се прояви като изследовател и добротворец. След като от всяко семенце „тръгне“ дърво, кметът на общината ще определи място за засаждане на детската гора.
Минути след приемането на семената Марти, Джонатан и Елиза от ДГ“Здравец“, Стефани и Ивана от ДГ“М.Рубенова“ вече ентусиазирано обясняваха как ще посадят своето семенце, какви грижи ще полагат за него и колко много ще го обичат, за да порасне голямо и силно.
Така децата на Стралджа днес дадоха своя принос в предколедното настроение и готовността за добротворство.

Пресцентър на Община Стралджа


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!