Обратно към категорията

Създават временни комисии по транспорта и екологията в Общински съвет-Ямбол

Добавено на: 26.02.2020 11:36
   

Към Общинския съвет в Ямбол да бъдат създадени временни комисии за анализ на организацията на транспортния трафик и за преразглеждане на проблемите с отпадъците и с водоснабдяването в града. Това предлага председателят на Общинския съвет Антон Шиков.

В края на миналата година са зачестили оплакванията от граждани относно качеството на градския транспорт. Общинската администрация се опитва да наложи нов стил на съвместната работа с фирмата-изпълнител, да се засили и контролът по отделните автобусни линии. Паралелно с това се работи и по нова транспортна схема. Въпросът е важен за гражданите и е редно общинските съветници също да се включат в разрешаването му, мотивира се Антон Шиков.

Временната комисия по транспорт ще разгледа и исканията на таксиметровите водачи за стоянки и други проблеми, както и ще изготви анализ на схемата за работа на светофарните уредби, преустройства на кръстовища, еднопосочни улици и други въпроси, свързани с организацията на трафика в града.

Временната комисия по екология пък ще разгледа проблемите с регионалното депо за отпадъци, ще подготви план за реално въвеждане на разделно събиране и сепариране на битови отпадъци с цел намаляване на количествата, които се депонират. Ще предложи начини за използването и съхранението на строителните отпадъци. Обмисля се и вариант за създаване на Общинско предприятие за сметоизвозване, но това също трябва да бъде подложено на анализ от комисията. На нея се възлагат и извършването на задълбочен анализ за качеството и количеството на питейната вода в града, на собствеността на ВиК-съоръженията, проучване на пречиствателни и водоснабдителни съоръжения, които не се използват в момента, но имат потенциал.

Срокът за дейността на комисиите на този етап е 3 месеца, като в състава им председателят Антон Шиков е предложил да влязат съветници от различните партии, представени в съвета.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Гражданин 29.02.2020 12:14

Защо няма автобус за Елхово и Свиленград от понеделник /2 март 2020 г./ ? Кога евентуално ще се помисли за по-ранен час от 09:00 за да е удобно на гражданите на Ямбол да пътуват до Елхово и Свиленград?


Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!