Обратно към категорията

Таня Христакиева откри втора самостоятелна изложба „Тунджанско утро“

Добавено на: 20.04.2023 10:29
   

Изложба „Тунджанско утро“ откри в сградата на Община „Тунджа“ Таня Христакиева, директор на „Местни данъци и такси“. Това е втората й самостоятелна изложба, която тя посвети на празника на Община „Тунджа“. Впечатляващ е творческият полет в нейните картини – вече 70, нарисувани само за една година и четири месеца.

Изложбата носи наименованието на една от картините - „Тунджанско утро“. „Утрото символизира началото, идеята ми беше с изложбата да внеса в деня ви настроението, което носят празниците“ сподели художничката и допълни, че експериментира в различни области и жанрове, но това, което обединява всяка от картините й е, че в нея е вложила много любов, хармония и топлина, които иска да предаде като емоция и на другите.

Като приятна изненада, Таня Христакиева обяви, че дарява картината, която носи името на изложбата. „Когато създадох „Тунджанско утро“, исках картината да отиде в човек с богата душа и с добро сърце, който обича тунджанската земя поне колкото мен. Не познавам по-подходящ човек от кмета на Община „Тунджа“ Георги Георгиев“, обясни тя, като отправи  пожелания за здраве към голямото тунджанско семейство, каквото е община „Тунджа“ и призова: „Нека обичаме община „Тунджа“, тя е наша“.

Трогнат от подаръка и от добрите думи, кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев заяви, че няма по-подходящо украшение за празника на общината от най-новите картини на Таня Христакиева. „Благодаря й за тази красота, с която дари общината за празника. Гордеем се, че имаме такъв професионалист като наш служител, гордеем се и с таланта на Таня. Само човек с голямо сърце и огромен талант, може да твори такова изкуство“, каза още тунджанският кмет.

Изложбата на Таня Христакиева, в която са подредени 17 изцяло нови творби, може да бъде видяна във фоайето на втория етаж в сградата на Община „Тунджа“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!