Обратно към категорията

Текущи ремонти на тротоари в Ямбол

Добавено на: 12.01.2022 16:14
   

Продължава извършването на текущи ремонти на тротоари в различни райони на Ямбол.

Напълно готова е тротоарната настилка на улица „Цар Иван Александър“, предстои обновяването на уличното покритие пред подменените бордюри.       

Преди няколко месеца изцяло нова тротоарна настилка беше положена и на улица „Дружба“.

Ремонт на тротоарите ще бъде направен и на улица „Михаил Лъкатник“. 

Желанието на Община Ямбол е по този начин да улесни пешеходците и  осигури достъпна среда на хора с увреждания, които преминават от комплекс „Златен рог“ към централна градска част.       

В момента се извършват и ремонти на тротоари в квартал „Аврен“, на улица „Драма“ - в участъка от булевард „Граф Игнатиев“ до улица „Ксанти“, който е в близост до храм „Успение на Пресвета Богородица“.       

Ремонтни дейности предстоят и на улица „Крали Марко“, където ще бъдат подменени старите и липсващи бордюри с нови. Предвижда се и подмяна на уличната настилка, която в момента е с множество мрежовидни пукнатини, както и разрушения (дупки, кръпки и пропадания). Това е причината асфалтобетоновото покритие да бъде подменено с ново.   

Община Ямбол ще продължи да работи и по други инфраструктурни обекти в града и в зимните месеци. Интензивността на дейностите зависи от метеорологичните условия.

Ръководството на община Ямбол е запознато с натрупаните през годините проблеми, както по пешеходната, така и пътната инфраструктура в града. Работата по тяхното отстраняване ще продължи. „Всеки ден в община Ямбол се получават сигнали на граждани. Имаме голямото желание тези проблеми да бъдат решени, но е необходимо технологично време за това“, коментира кметът на Ямбол Валентин Ревански.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!