Обратно към категорията

Топъл обяд и повече грижа за учениците в селата Завой и Крумово, община „Тунджа“

Добавено на: 20.12.2023 11:54
   

От 1 декември 2023 година започна изпълнението на проект „Топъл обяд“ по Програма „Топъл обяд“ на Партньорска мрежа за благотворителност на Български червен кръст, с водеща организация Областен съвет на Български червен кръст – гр. Ямбол и партньор - Община „Тунджа“.

Основната цел на проекта е повишаване на здравния статус и качеството на живот на децата и осигуряване на условия за рационално и балансирано хранене през зимните месеци чрез организиране на трапезария, в която се предлага топъл обяд на ученици от І до ІV клас от семейства в неравностойно социално положение, на сираци и на полусираци.

Дейностите по проекта за поредна учебна година се реализират в двете общински начални училища Начално училище „Васил Левски”, с. Завой и Начално училище „Св. Климент Охридски”, с. Крумово. В учебните заведения се провежда целодневна организация на учебния ден, която включва самоподготовка, занимания по интереси, организиран отдих и обедно хранене като важен компонент.

Чрез съвместния проект на Община „Тунджа” с Областния съвет на БЧК – гр. Ямбол се осигурява безплатно здравословно обедно хранене на общо 94 ученици в неравностойно социално положение от двете общински училища в рамките на 65 учебни дни в периода от 1 декември 2023 г. до 31 март 2024 г.

Средствата, одобрени от Общинския съвет „Тунджа“ за съфинансиране на дейностите по проекта от бюджета на  Община „Тунджа”, са в размер на общо 15 600 лв.

Чрез ученическите трапезарии се подкрепят, както учениците, така и техните семейства. Реализират се мерки за подобряване на здравословното състояние на учениците, за възпитаване на култура за здравословно хранене и за превенция на отпадането на учениците от образователната система.

Своите преживявания и чувства от участието си в проекта децата изразяват чрез красиви рисунки.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!