Обратно към категорията

Трето място за момиче от Ямбол в националното състезание "Най-добър млад керамик"

Добавено на: 04.04.2022 14:55
   

Седемнадесет ученици от шест професионални гимназии в страната се явиха на десетия юбилеен Национален кръг на състезанието "Най-добър млад керамик". Домакин на надпреварата беше Художествената галерия в Русе, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Състезателите изработваха керамично изделие по предварително създаден от тях идеен проект на тема "Форма, вдъхновена от природата".

Първа в индивидуалното класиране е Михаела Йорданова от XI клас в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "П. Пенев" в Русе. Втора е Зара Методиева от XII клас в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Шумен, а трета е Йорданка Генкова от XI клас в Гимназията по строителство и архитектура, графика и дизайн "Кольо Фичето" в Ямбол.

В отборното класиране първи са възпитаниците на Професионалната гимназия по химични технологии и дизайн "Проф. д-р Асен Златаров" в град Нови пазар. Втори е отборът на Професионалната гимназия по керамика в град Елин Пелин, а трети са учениците от Професионалната гимназия по строителство "П. Пенев" в Силистра.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!