Обратно към категорията

Три училища участваха в спортно мероприятие под надслов "Спорт за всички"

Добавено на: 13.05.2023 10:38
   

Спортно мероприятие под мотото „Спорт за всички“, се проведе на 12 май  в зала „Диана“ град Ямбол. Събитието е част от дейността „Организиране и провеждане на съвместни местни форуми с деца и техните родители за преодоляване на антиромските стереотипи и дискриминация“ по  проект „Подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество“, финансиран по програма „Вътрешни работи“ на Норвежки финансов механизъм 2014-2021 г., по който Главна дирекция „Национална полиция“ е бенефициент. Целта е децата на практика да приложат спортни умения, като с изявата на техните възможности да се  въздейства възпитателно върху тях и техните родители.

В оспорвана надпревара се срещнаха представителните отбори на ОУ “Йордан Йовков“ – гр. Ямбол, ОБУ “Д-р Петър Берон“ – гр. Ямбол  и ОУ “Св.Св. Кирил и Методий“ - с.Веселиново, община Тунджа, обл.Ямбол. Игрите бяха изпълнени с много положителни емоции, старание, внимание, прецизност, работа в екип  и най-вече със силно желание за победа, както от страна на състезателите, така и от страна на ръководителите и на зрителите. За доброто настроение на състезатели, гости и зрители се погрижиха ученици от ОУ “Йордан Йовков“ – гр. Ямбол, ОБУ“Д-р Петър Берон“ – гр. Ямбол, които представиха песни и танци.

Официални гости на събитието бяха:  Георги Чалъков – областен управител на област Ямбол, Енчо Керязов – заместник кмет на община Ямбол, Димитър Димитров – заместник кмет на община Тунджа, Стойко Стойков - началник на РУО Ямбол, комисар Атанас Атанасов – заместник директор на ОДМВР – Ямбол, инспектор Зорница Шуманова и  инспектор Бойко Бойков от Главна дирекция „Национална полиция“.

Отборите получиха подкрепа от директорите  и преподаватели от ОУ “Йордан Йовков“ – гр. Ямбол, ОБУ “Д-р Петър Берон“ – гр. Ямбол  и ОУ “Св.Св. Кирил и Методий“ - с.Веселиново, от много ученици и родители, както и от медиатори от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“.

Спортът дава здраве, носи положителни емоции, развива чувства за отговорност и благородство. И в това спортно събитие се потвърди сентенцията, че победата е важна, но тя не е всичко, и определено не трябва да е на всяка цена.  Всички участници получиха медали и награди.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!