Обратно към категорията

Цената на брашното в Сливен продължава да се покачва, в Ямбол пада

Добавено на: 06.05.2022 13:28
   

С 2,9 процента се е повишила цената на брашното на едро в област Сливен тази седмица, показват ценовите анализи, публикувани на сайта на Министерството на земеделието, за основни хранителни продукти за периода 27 април – 4 май 2022 г. Докато до 27 април цената е била 1,38 лв. за килограм, то вече е 1,42 лв. на килограм на едро. В област Ямбол цената е паднала от 1,48 на 1,45 лв. на килограм.
И в двете области в големите търговски вериги брашното продължава да се продава по 1,87 лв. на килограм, в малките магазини цената е 1,69 лв. за килограм. Най-скъпо е брашното във Варна, най-евтино в Пазарджик и Смолян.
Не е реална опасността цели региони в страната да останат без хляб. Това заяви край Лясковец министърът на земеделието Иван Иванов в отговор на предупреждението на хлебопроизводители за фалити и увеличение на цената на хляба с над 25 процента. С актуализацията на бюджета аграрното министерство ще настоява данъкът върху добавената стойност за хляба и храните да бъде намален от 20 на 9 процента.
Проблемите на хлебопроизводителите са основно заради увеличаващата се цена на природния газ, а държавата ще намери механизми, за да ги компенсира, заяви аграрният министър Иван Иванов.
Земеделският министър подкрепя хлебопроизводителите в исканията им за намаляване на ДДС като мярка срещу галопиращите цени на храните.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!