Обратно към категорията

Тунджански литературни дни в с. Овчи кладенец

Добавено на: 12.04.2022 18:42
   

Тунджански литературни дни - част от проявите, посветени на 22 април – Деня на община „Тунджа” и 35 години от създаването й, се проведоха на 11 април 2022 г. в Народно читалище „Мисъл-1931“, с. Овчи кладенец.

Селото на поетите“ неведнъж е домакин на литературни срещи и неговите жители отново имаха възможност да се насладят на творчеството на Иванка Тонева и Илко Капелев, представени от Тенко Тенев, Димитър Бечев и Любомир Котев. Различно и вълнуващо начало на събитието дадоха чаровните деца Татяна, Янко, Йовка и Ивайло, които рецитираха стихове на Иванка Тонева и Илко Капелев, а те самите продължиха с избрани творби поетичния спектакъл.

С думи за творчеството на Илко Капелев и за всички автори, с корени от Овчи кладенец, към присъстващите се обърна и Любомир Котев, който сподели : „..Книгите на Илко Капелев са сред най-физиономичните в съвременната литература….Това село остава в общественото съзнание като село на поети, при това ярки поети… Едно село, което е родило толкова духовност, няма да умре никога…“.

Димитър Бечев- директор на Регионална библиотека –гр. Ямбол представи Иванка Тонева, чиито книги „докосват най-съкровените страни в душата“.

В края на срещата, Динко Динев – кмет на с. Овчи кладенец, благодари на гостите за хубавата литературна вечер, а децата ги изпратиха с песен.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!