Обратно към категорията

Тунджански литературни дни в село Тенево

Добавено на: 14.04.2022 09:36
   

В рамките на Тунджанските литературни дни в Народно читалище „Просвета-1910“, с. Тенево, се проведе среща с творчеството на Генка Богданова, Денка Илиева и Тенко Тенев. На нея присъстваха Димитър Комитов - кмет на с. Тенево, Стефка Керемидчиева – почетен гражданин на община „Тунджа“, ученици, учители от ОбУ „Васил Левски“ и деца от ДГ „Кольо Тенев“, с. Тенево, както и жители на селото.

След хубавите встъпителни думи на Нели Ройдева, гостите бяха поздравени от певческата група. Срещата с творците, свързани с Тенево и община „Тунджа“, бе наситена с емоции. Тя събра земляци, тя бе разговор за вдъхновението, време за спомени и за поезия.

Аз няма да говоря за това, какво сме направили, аз мисля, че е най-добре да говорим чрез поезията си“, каза Генка Богданова. Тя представи избрани моменти от последната си книга „Рано е още“, след което внесе много настроение с хумористична поема от „Случки смешни, любопитни със герои колоритни“.

За „Пролетна трева“, за любимите си творби през годините, за женския образ в творчеството си говори Денка Илиева, която прочете разказа си „Изворчето“ и сподели, че пише за това, което я вълнува и й е познато. Тя специално се обърна към децата в публиката, разказвайки им за детството си, за нетърпението да седне с книжка в ръка и да я прочете. „По-красиво нещо за душата на едно дете няма - да прочете една книга…..Деца, четете!“- това бе нейното вълнуващо послание към тях.

Стихове от „Завинаги в мен“ прочете Тенко Тенев. Той сподели, че в дългогодишната история на Дружеството на писателите в Ямбол почти няма автор, който да не е срещал подкрепата на община „Тунджа“.

В края на срещата, към присъстващите се обърна и Стефка Керемидчиева, която благодари на всички творци от Тунджанския край, които изключително отговорно се ангажират в подготовката и реализацията на тези празници. Изказвайки благодарност и на Нели Ройдева, тя припомни, като учредител на тези празници, заедно с Дружеството на писателите в Ямбол – с председател Тенко Тенев, заедно с издателство „Захарий Стоянов“ и Иван Гранитски, че още през 2006 г. е положено тяхното начало и подчерта, че първият празник е проведен в читалището на село Тенево.

Тази година Четиринадесетото издание на тунджанските литературни дни се посвещава на 35 години от създаването на община „Тунджа“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!