Обратно към категорията

Търсят медицински сестри в Болярово, лекари - в Ямбол

Добавено на: 23.03.2020 10:08
   

Работни места за медицински сестри и акушерки са обявени за община Болярово чрез дирекция „Бюро по труда“. В Ямбол се търсят лекари, машинни оператори, водачи на товарни автомобили, приложни специалисти. За Стралджа са обявени места за персонал, водещ стокови и транспортни документи, а за община Тунджа – за ковачи, леяри, монтажници, работници в селското стопанство.

Общо 48 са позициите, за които може да се кандидатства за работа чрез дирекциите „Бюро по труда“ в ямболска област.

А за страната към днешна дата има заявени 16 638 свободни работни места.

Наред с това се увеличава броят на хората, които се регистрират като безработни. Тази сутрин социалният министър Деница Сачева съобщи пред бТВ, че само в петък са се регистрирали 1300 безработни.

Агенцията по заетостта предоставя възможността за подаване на заявление за регистрация по електронен път към съответното бюро по труда чрез Системата за сигурно електронно връчване, но за да се регистрирате в нея, трябва да имате персонален идентификационен код от НОИ. За него обаче трябва да отидете на място до териториално поделение на осигурителния институт, тъй като се предоставя срещу лична карта.

Социалният министър Деница Сачева заяви пред бТВ и че социалното министерство има готовност да подпомогне обезщетенията за безработица чрез оперативна програма за развитие на човешките ресурси.

Тя потвърди мярката, обявена от правителството за изплащане на 60% от заплатата на тези, които временно не работят, но след кризата ще бъдат върнати на работа.

Ако работодателят не изплаща 40% или закрие мястото след този период, той ще връща пари на държавата, категорична беше социалната министърка.

По думите й има хора, които не могат да изоставят работата си и за тях се обмисля предложение за защитени детски градини. Лекарите ще получат обещаните по 1000 лева, част от средствата за тях се намират вече в сметките на Министерството на здравеопазването, съобщи социалният министър.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!