Обратно към категорията

На тържествена церемония в Областна администрация Ямбол бяха връчени наградите на отличените фирми в конкурса „Инвеститор на годината“ 2023

Добавено на: 12.12.2023 10:46
   

След петгодишно прекъсване Областна администрация Ямбол възроди конкурса „Инвеститор на годината“, който приключи с тържествена церемония по награждаване на отличените фирми, проведена снощи в сградата на Областната администрация. На церемонията присъства и заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев, заместник-кметът на Ямбол Васил Александров, председателят на Ямболската търговско-промишлена палата Стойчо Стойчев, както и представители на местни фирми.

В тринадесетото издание на конкурса участие взеха общо 13 фирми, отговарящи на регламента на конкурса и представили нужните документи. Отличия в конкурса „Инвеститор на годината“ 2023 бяха присъдени в три категории, като бе връчена и една Специална награда.

„Истински вярваме, че предприемачите са двигател на българската икономика и тези, които създават иновациите не само в България. В град Ямбол има както големи, така и малки предприятия, които през годините са се доказали като еталон за качество, в различни сфери и сектори. За Министерството на икономиката и индустрията е ключово бизнесът, който функционира в региона, да бъде свободен, да взема решения, да прави инвестиции, регулациите да са все по-малко“, каза заместник-министърът Шотев.

Първото място в категория „Големи предприятия“ с над 250 служители спечелиха „Велея глобал“, чиято дъщерна фирма е мебелната фабрика „Виденов“, които са посочили, че са инвестирали над 50 млн. лева в ново строителство и разширение, реконструкция и модернизация и са разкрили 73 нови работни места през 2023 година.

В категория „Средни предприятия“, с персонал под 250 души, отличената фирма с най-големи инвестиции през изминалата година е „Вила Ямбол“, които през 2023 година са инвестирали над 1 млн. лева за модернизация в производството, създаване и внедряване на нови технологии и продукти.

Фирма „Заира“, които през 2023 година са инвестирали над 10 000 лева в обучения за придобиване на знания и умения и повишаване на квалификацията на служителите, спечелиха първото място в категория „Малки предприятия“, за фирми с под 50 служители.

„Изключително съм щастлива, че след няколкогодишно прекъсване, заедно с моя екип успяхме да възродим този конкурс. Това е нашият начин да отдадем необходимото внимание и да поощрим фирмите, които през изминалата година допринесоха за социално-икономическото развитие на област Ямбол. За всички нас трябва да бъде ясно, че за развиването на успешен бизнес, помощта и съдействието от страна на държавата е от ключово значение. Именно затова, като областен управител на област Ямбол, се ангажирам да работя в тази посока.“, коментира областният управител Биляна Кавалджиева-Димитрова.

Специалната награда в конкурса „Инвеститор на годината“ 2023, „Инвестирам в бъдещето“, беше присъдена на фирма „Палфингер“, която инвестира в образованието и развива успешно център за дуално обучение.

 „Фирмите, които се включиха в тазгодишния конкурс „Инвеститор на годината“, са показали страхотни резултати през изминалата година и безспорно заслужават да бъдат отличени. Искам да благодаря на всички тях, които взеха участие в конкурса и да ги призова да не спират да се развиват в правилната посока, която са поели.“, добави областният управител.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!