Обратно към категорията

Тържествена церемония за Деня на община „Тунджа“

Добавено на: 25.04.2024 12:52
   

С Тунджа в сърцето, с чувство на единение, с любов към земята и празнично настроение - така може да се опише Тържествената церемония на 22 април - Ден на Община „Тунджа“. На нея присъстваха народните представители Димитър Иванов, Мирослав Иванов и Кристиан Вигенин, Биляна Кавалджиева - областен управител на област Ямбол, Николай Костадинов - заместник-областен управител, Валентин Ревански - кмет на община Ямбол, Атанас Киров - кмет на община Стралджа, Христо Христов - кмет на община Болярово, Петър Гендов - кмет на Община Елхово, Милен Димитров - командир на Гарнизон Ямбол и 22- ра Авиационна база Безмер, Илиян Анастасов - началник на Районно управление „Тунджа“, делегация от Болград, водена от Сергей Димитриев - кмет на Болград, делегация от Варта, водена от Кристиан Коргулецки, общински съветници, кметове и кметски наместници.
След Химна на Република България, начало на празника дадоха децата от Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“, с. Роза. Водосвет за здраве и благополучие отслужиха Негово Високопреподобие Архимандрит Димитрий и отец Янко.

Присъстващите се насладиха на талантливите изпълнения на гайдарчето Мирослав Митков, с корени от с. Гълъбинци, ансамбъл „Кабиле“ при Народно читалище „Напредък-1930“, с. Кабиле, както и Тервел Димитров от с. Бояджик, представен лично от Станчо Ставрев - кмет на Община „Тунджа“.
В приветствието си Станчо Ставрев сподели идеи за развитието на общината и това тя да става все по-привлекателно място за живот, а стихотворението на Тервел бе финал на това непринудено и вълнуващо слово. Водещи на Тържествената церемония, редом с актрисата Велика Видева, бяха и двама от най-младите кметове в общината - Стоимен Петров и Енчо Йоргов.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!